Oříškové sušenky

Nikdy nevymřou.
Na 1 plech:
1 hrnek hladké mouky
1/3 třtinového cukru
½ lžičky kukuřičného škrobu
½ lžičky kypřicího prášku
1/3 lžičky jedlé sody
½ lžičky skořice
½ lžičky sušeného zázvoru
špetka vanilkových semínek
špetka soli
¼ hrnku vegan margarínu
2 lžíce ořechového másla*
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce rostlinného mléka

1.

Mouku promícháme se zbytkem suchých ingrediencí. Margarín necháme trochu povolit a spolu s ořechovým máslem ho do směsi pečlivě zapracujeme. Citronovou šťávu a mléko přidáme až nakonec podle potřeby. S těstem by se mělo dát posléze pěkně pracovat, nemělo by se lepit na prsty a zároveň by nemělo být jako zkamenělina. Jakmile získá perfektní konzistenci, zabalíme ho do potravinářské folie a dopřejeme mu půlhodinový chill v lednici.

 

2.

Odpočaté těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silnou placku a vykrájíme si jednotlivé tyranosaury, stegosaury, brontosaury a triceratopse. Ty vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 až 15 minut.

 

*používám tohle

Vykrajovátka jsou z Chefshopu.

Inspirováno Minimalist Bakerem.


Co ty na to?