Ovocný závin s vanilkovým krémem

Summer edition s jahodami a rebarborou.
Na závin:
1 balení listového těsta
3 lžíce strouhaného kokosu
1 velké jablko
150g jahod
2 stonky rebarbory
1 vanilkový cukr
1 lžíce třtinového cukru
půl lžičky skořice
5 lžic mandlového mléka
1 lžíce margarínu
moučkový cukr na ozdobu

Na krém:
100ml mandlového mléka
125g vanilkového dezertu Alpro
1 lžíce vanilkového pudingového prášku
1 lžíce třtinového cukru
špetka vanilkových semínek

1.

Jablko, jahody a rebarboru nakrájíme na co nejmenší kousky, promícháme a dochutíme skořicí s cukrem. Listové těsto rozbalíme a jeho prostřední podélnou část posypeme strouhaným kokosem. Na něj navrstvíme směs ovoce. Těsto zabalíme jako štrůdl a přendáme na pečicím papírem vyložený plech, spojem dolů. Na vrchní straně uděláme několik příčným zářezů, pomašlujeme směsí mléka a margarínu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.

 

2.

Mezitím si připravíme vanilkovou omáčku. V mandlovém mléce rozmícháme pudingový prášek (případně kukuřičný škrob), cukr a vanilku. Směs přelijeme do rendlíčku a přivedeme k varu. Jakmile začne krém houstnout, zašleháme do něj vanilkový dezert, odstavíme a necháme trochu vychladnout.

 

3.

Hotový závin pocukrujeme moučkovým cukrem, nakrájíme a jednotlivé porce přelijeme ještě teplou vanilkovou omáčkou.


Co ty na to?