Palmiers

Francouzské pamlsky.
Na 1 plech:
1 balení chlazeného listového těsta
¼ hrnku třtinového cukru

Na pomašlování:
¼ hrnku rostlinného mléka
½ lžíce vegan margarínu
1 lžíce agávového sirupu

1.

Polovinu cukru rozprostřeme na vál, překryjeme těstem a posypeme zbylým cukrem. Pomocí válečku pak cukr jemně zatlačíme do těsta.

 

2.

Těsto si otočíme tak, aby jeho delší strana ležela směrem k nám vertikálně. Pravou i levou polovinu pak svineme směrem doprostřed a přeložíme v jeden dlouhý váleček (pokud stále netušíme, co tím chtěl básník říci, tady je videopostup).

 

3.

Těsto rozkrájíme na 1 centimetr silné kousky, které řezem dolů vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech.

 

4.

Margarín rozpustíme v mléce spolu se sirupem. Vzniklým lektvarem pomašlujeme připravené pamlsky a nakonec pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.


Co ty na to?