1.
Mrkev omyjeme a silnější kusy podélně rozřízneme. Naskládáme do pečicím papírem vyloženého pekáčku, posypeme brusinkami a omatláme směsí oleje, octa, sirupu a koření. Přikryjeme alobalem a takto pečeme cca 20 minut. Poté alobal sundáme a necháme dalších 20 minut dopéct. Mrkev by měla být ve finále pěkně zlatá a měkká, nikoli rozblemcaná.
2.
Pohanku propláchneme a zalijeme 1 hrnkem vody. Přidáme rozkrojený stroužek česneku, okořeníme a přivedeme k varu. Jakmile to v hrnci začne bublat, stáhneme oheň na minimum a necháme být, dokud všechna tekutina nezmizí.
3.
Slunečnicová semínka si na sucho opražíme se špetkou soli a dáme stranou. Na pánvičku pak hodíme pohanku (ze které jsme nezapomněli vylovit česnek), do které vmícháme špenát a dochutíme tamari / srirachou / čím je libo. Necháme prohřát, naservírujeme na pečenou mrkev a posypeme slunečnicovými semínky. Ve výsledku oříšková chuť pohanky skvěle doplní sladkou mrkev a zneutralizuje trpkost brusinek.
Komentáře
Páni,takováhle kombinace by mě FAKT nenapadla,snad někdy vyzkouším :D !
runeatandtravel.blogspot.com
A byla to ňamka :-)