Vypečené tofu s arašídy

Mega křupavé kousky, které můžete zobat jen tak.
N 2 porce:
2 balení marinovaného tofu
2 lžíce kukuřičného škrobu
hrst nesolených arašídů
1 lžíce kokosového cukru
3 lžíce rostlinného oleje
1 malý stroužek česneku
pepř nebo chilli
2 lžíce sojové omáčky Tamari
jarní cibulka na ozdobu

1.

Tofu nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostičky a promícháme se škrobem. Vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. V polovině času můžeme kostky obrátit, aby byly hezky křupavé ze všech stran.

 

2.

Arašídy nasekáme nadrobno a krátce opečeme na suché pánvi. Zasypeme kokosovým cukrem, promícháme a teprve potom přidáme olej, česnek, pepř, případně chilli. Jakmile se česnek rozvoní, přilijeme sojovou omáčku. Ve směsi pak obalíme ještě teplé kostky tofu a posypeme jarní cibulkou.


Komentáře

  • Markéta

    Mohu se zeptat jaké kupuješ tofu? Děkuji, M.

    • A co teda jíš?

      Od Sunfood nebo Lunter, většinou marinované či uzené :-)

Co ty na to?