Plněný fenykl

Budete ho milovat.
Na 2 porce:
2 kusy fenyklu
1 stroužek česneku
200g brambor
1 velká šalotka
2 snítky rozmarýnu
1 lžička drceného kmínu
olivový olej
sůl a pepř
2 lžíce strouhanky

1.

Vrchní část fenyklu odřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Dovnitř dáme půl stroužku neoloupaného česneku a lžíci vody. Oba kusy zabalíme do alobalu, položíme na plech a dáme na hodinku do trouby předehřáté na 180 stupňů.

 

2.

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Šalotku nasekáme nadrobno a opečeme na oleji dohněda (než ji odstavíme z plotny, na minutku k ní přihodíme nasekané lístky rozmarýnu a kmín, aby se rozvoněl). Brambory rozšťoucháme, promícháme s voňavou šalotkou a dochutíme solí a pepřem.

 

3.

Fenykl vyndáme z trouby a odstraníme z něj česnek. Naplníme bramborami, posypeme strouhankou (bezlepkáři můžou vynechat), zakápneme trochou oleje a šoupneme zpět do trouby. Jakmile získá strouhanka zlatavý nádech, je hotovo.


Komentáře

  • EvaCa

    Bohužel jsem nepřišla na to, jak vnitřky vydlabat… Musela jsem rozkrojit.

  • Zdenča

    Budu to teprv páchat a beztak to bude strašně dobrý.. Jenom si tak říkám, co s těma vnitřkama fenyklu?

  • Míša V.

    Fenykl jsem vždycky chtěla vyzkoušet :D ! Můžu se tě zeptat jak chutná :D ?

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    • A co teda jíš?

      Má výraznou chuť, moc nevím, k čemu jí přirovnat.. Prostě to chutná jako fenykl. Promiň :D

    • Kristal

      Chutná trochu po lékořici… jako pendrek prostě :D. Ale tepelnou úpravou se ta chuť zjemňuje, takže pokud pendrek nemáš v lásce, ani tak se nemusíš bát.

Co ty na to?