1.
Vrchní část fenyklu odřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Dovnitř dáme půl stroužku neoloupaného česneku a lžíci vody. Oba kusy zabalíme do alobalu, položíme na plech a dáme na hodinku do trouby předehřáté na 180 stupňů.
2.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Šalotku nasekáme nadrobno a opečeme na oleji dohněda (než ji odstavíme z plotny, na minutku k ní přihodíme nasekané lístky rozmarýnu a kmín, aby se rozvoněl). Brambory rozšťoucháme, promícháme s voňavou šalotkou a dochutíme solí a pepřem.
3.
Fenykl vyndáme z trouby a odstraníme z něj česnek. Naplníme bramborami, posypeme strouhankou (bezlepkáři můžou vynechat), zakápneme trochou oleje a šoupneme zpět do trouby. Jakmile získá strouhanka zlatavý nádech, je hotovo.
Komentáře
Bohužel jsem nepřišla na to, jak vnitřky vydlabat… Musela jsem rozkrojit.
Budu to teprv páchat a beztak to bude strašně dobrý.. Jenom si tak říkám, co s těma vnitřkama fenyklu?
Fenykl jsem vždycky chtěla vyzkoušet :D ! Můžu se tě zeptat jak chutná :D ?
http://runeatandtravel.blogspot.cz/
Má výraznou chuť, moc nevím, k čemu jí přirovnat.. Prostě to chutná jako fenykl. Promiň :D
Chutná trochu po lékořici… jako pendrek prostě :D. Ale tepelnou úpravou se ta chuť zjemňuje, takže pokud pendrek nemáš v lásce, ani tak se nemusíš bát.