Pohanková kaše

Snídaně jak fík.
Na 1 porci:
100 g pohanky lámanky
1 lžička chia semínek
2 lžíce strouhaného kokosu
špetka skořice
50 ml rostlinného mléka
cca 1 lžíce agávového sirupu
½ lžičky spiruliny
2 lžíce pufovaných jáhel
čerstvé ovoce dle libosti

1.

Pohanku několikrát propláchneme, přesypeme do uzavíratelné nádoby, zalijeme vodou a necháme přes noc v lednici.

 

2.

Na druhý den ji slijeme a spolu s chia semínky, kokosem, skořicí a rostlinným mlékem mixneme dohladka. Kaši doladíme sirupem či jakýmkoli jiným sladidlem (i obyčejný zralý banán funguje úplně báječně) a část vytuníme spirulinou (v malém množství nebude cítit a kromě žůžo barvy dodá spoustu vitamínů, minerálů a bílkovin).

 

3.

Hotovou kaši nahňácáme do skleničky spolu s pufovaými jáhly a ovocem, pečlivě uzavřeme, hodíme do batohu a sníme ke svačině.


Co ty na to?