1.
Polentu pečlivě rozmícháme ve vodě a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout.
2.
Mezitím si připravíme zbytek ingrediencí. Lilek nakrájíme na co nejtenčí plátky, posolíme a necháme vypotit. Kolečka poté osušíme papírovou utěrkou. Pórek a olivy rovněž nakrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky (dodají jídlu tak trochu masovou chuť a jejich olej pizzu dostatečně omastí).
3.
Polentu rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech a pomocí stěrky uhladíme. Placka by měla být silná asi jeden centimetr. Pečeme na 200 stupňů 10 minut. Poté vyndáme, poklademe lilkem a posypeme zbytkem ingrediencí. Dochutíme solí, pepřem, sušenou bazalkou a šoupneme zpět do trouby na dalších 15-20 minut. Pizzu ihned přendáme na mřížku a necháme trochu zchladnout (bude se nám z ní lépe odstraňovat pečicí papír). Nakonec rozkrájíme a posypeme čerstvým polníčkem.