Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

Desetiminutovka.
Na 2 porce:
100g instantní polenty
380ml vody
sůl a pepř dle chuti
400g plechovka sekaných rajčat
1 stroužek česneku
1 lžíce balsamicového octa
1 lžíce sušených italských bylinek

1.

Polentu nasypeme do vroucí vody a mícháme tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Jakmile je hotová, dochutíme jí solí a pepřem a rozprostřeme pomocí vařečky na talíř. Je dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak bychom si při tvarování ňoků nestíhali foukat prsty.

 

2.

Z vychladlé polenty postupně vytvarujeme malé kuličky, které z jedné strany ocejchujeme vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.

 

3.

Rajčata přelijeme do rendlíku, smícháme s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a zahřejeme na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se nechá omáčka odležet.


Komentáře

  • iam.annaevans

    [Autorko] ty jsi super!

    • A co teda jíš?

      Ale no tak.. Děkuju :-)

  • What a joy to find such clear thkngini. Thanks for posting!

Co ty na to?