1.
Polentu postupně nasypeme do vroucí vody a za stálého míchání (nejlíp to jde metličkou) necháme zhoustnout. Po 2 minutách rendlík sundáme z plotny a přidáme sušené bylinky, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
2.
Vzniklou hmotu vykydneme do pečicím papírem vyložené formy o velikosti cca 25×25 cm a silikonovou stěrkou ji pěkně rozprostřeme, uhladíme a necháme vychladnout.
3.
Jakmile polenta dostatečně ztuhne, vyklopíme ji na prkénko a nakrájíme na jednotlivé hranolky. Ty nakonec přendáme na plech vyložený použitým pečicím papírem, pomatláme olivovým olejem, šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 minut dozlatova. Hotové hranolky poslouží jako příloha, svačina či párty jídlo.
Inspirováno Food52.
26. Duben 2018