Polentové hranolky

Polenta is the new potato.
Na 1 plech:
150 g instantní polenty
400 ml vody
1 lžička sušené bazalky
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného rozmarýnu
špetka himalájské soli
špetka mletého pepře
šťáva z ½ citrónu
olivový olej na pomatlání

1.

Polentu postupně nasypeme do vroucí vody a za stálého míchání (nejlíp to jde metličkou) necháme zhoustnout. Po 2 minutách rendlík sundáme z plotny a přidáme sušené bylinky, citrónovou šťávu, sůl a pepř.

 

2.

Vzniklou hmotu vykydneme do pečicím papírem vyložené formy o velikosti cca 25×25 cm a silikonovou stěrkou ji pěkně rozprostřeme, uhladíme a necháme vychladnout.

 

3.

Jakmile polenta dostatečně ztuhne, vyklopíme ji na prkénko a nakrájíme na jednotlivé hranolky. Ty nakonec přendáme na plech vyložený použitým pečicím papírem, pomatláme olivovým olejem, šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 minut dozlatova. Hotové hranolky poslouží jako příloha, svačina či párty jídlo.

 

Inspirováno Food52.


Co ty na to?