Polévka z červené čočky

Indian style.
Na 4 porce:
1 l zeleninového vývaru
200 g červené čočky
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce kokosového oleje
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky římského kmínu
1 lžička obyč kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky mleté kurkumy
½ lžičky mletého zázvoru
špetka skořice
kajenský pepř dle odvahy
sůl dle chuti
šťáva z půlky citronu
sójová smetana
čerstvá petrželka

1.

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na oleji, po chvilce přidáme česnek a koření. Jakmile ucítíme libou vůni, přihodíme rajčata a zalijeme vývarem (pokud jsme borci, tak domácím).

 

2.

Čočku několikrát propláchneme a přidáme do polévky. Vaříme v nezakrytém hrnci doměkka.

 

3.

Hotovou polévku ochutnáme (tzn. spálíme si jazyk), doladíme citrónovou šťávou, případně zjemníme sójovou smetanou. Před servírováním posypeme petrželkou.


Komentáře

  • Brambora

    Ňam!

  • Janaaajsa

    výborná :)

  • Táňa

    Ňam! Byla výborná:)

    • A co teda jíš?

      Jsem ráda :-)

  • Tereza

    Tahle polívka je nejvíc. Milujou jí i rodiče, kteří nejsou vegani :) je to skvělej pocit, když si člověk uvaříl soul food

    • A co teda jíš?

      Super! Taky jí miluju :-)

  • Eva

    Úžasná mnamka… a navíc krásně zahrivaci polévka do zimy :-)

    • A co teda jíš?

      Je hodně zahřívací :-)

  • Alicia

    Tak tohle byl kulinářský zážitek. Naprosto skvělá polévka, měla jsem ji k obědu i večeři… no prostě jsem ji sežrala celou během dne. :-P

    • A co teda jíš?

      Tohle moc dobře znám!

  • Ajka

    ach.můj.bože. nejlepší polévka z červené čočky, kterou jsem kdy měla!! i bez smetany :)

    • A co teda jíš?

      Tak to mám radost! :-)

  • Jana

    Môj zajtrajší obed, mmm :) vďaka za recept!

    • A co teda jíš?

      Tak to dobrou chuť, Jano! :-)

  • Lennna.B

    Ta vypadá krásně!

    • A co teda jíš?

      Děkuji :-)

Co ty na to?