1.
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na oleji, po chvilce přidáme česnek a koření. Jakmile ucítíme libou vůni, přihodíme rajčata a zalijeme vývarem (pokud jsme borci, tak domácím).
2.
Čočku několikrát propláchneme a přidáme do polévky. Vaříme v nezakrytém hrnci doměkka.
3.
Hotovou polévku ochutnáme (tzn. spálíme si jazyk), doladíme citrónovou šťávou, případně zjemníme sójovou smetanou. Před servírováním posypeme petrželkou.
31. Prosinec 2017
Komentáře
Ňam!
výborná :)
Ňam! Byla výborná:)
Jsem ráda :-)
Tahle polívka je nejvíc. Milujou jí i rodiče, kteří nejsou vegani :) je to skvělej pocit, když si člověk uvaříl soul food
Super! Taky jí miluju :-)
Úžasná mnamka… a navíc krásně zahrivaci polévka do zimy :-)
Je hodně zahřívací :-)
Tak tohle byl kulinářský zážitek. Naprosto skvělá polévka, měla jsem ji k obědu i večeři… no prostě jsem ji sežrala celou během dne. :-P
Tohle moc dobře znám!
ach.můj.bože. nejlepší polévka z červené čočky, kterou jsem kdy měla!! i bez smetany :)
Tak to mám radost! :-)
Môj zajtrajší obed, mmm :) vďaka za recept!
Tak to dobrou chuť, Jano! :-)
Ta vypadá krásně!
Děkuji :-)