1.
Patizon rozkrojíme (horizontálně), vydlabeme střed, a pokud nemáme nic lepšího na práci, vybereme z něj semínka. Potřeme trochou oleje, pokmínujeme a dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů asi tak na 40 minut, záleží na jeho velikosti.
2.
Mezitím si připravíme náplň. Na oleji krátce osmahneme pórek s česnekem a přidáme nadrobno nakrájené tofu. Po chvilce přihodíme fazolky a koření, zakápneme tamari a necháme chvilku restovat.
3.
Patizon vytáhneme z trouby, naplníme připravenou směskou a pokusíme se při tom nepopálit. Můžeme k němu přihodit i vydlabaná semínka, jelikož poměrně dokonale vše ovoní, budou křupavé a chytnou oříškovou příchuť. Plech potom vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut.
1. Září 2015
Komentáře
Super, kdyby někdo hledal další inspiraci ohledně veganských receptů tak určitě mrkněte sem https://www.svobodavsem.cz/veganske-recepty/
Vďaka tebe som vyskúšala patizón a bola to láska na prvé kusnutie! :-D ale ja som ho naplnila paradajkovým pretlakom a fazuľou. Výsledok ma neuveriteľne prekvapil a pečená fazuľa je mojim favoritom!
Ahoj Katko, fazuľa je super nápad! Muselo to být výborný :-)