1.
Rýži několikrát propláchneme, přesypeme do zapékací misky a zalijeme vodou. Nádobu zakryjeme alobalem a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut. Černá rýže sice v Provence neroste, nicméně její jemně oříšková chuť a naprosto brutální obsah antioxidantů se hodí vždycky.
2.
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme nasekaný česnek s bylinkami. Jakmile směs zavoní, přihodíme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a papriku. Necháme pět minut restovat a nakonec vmícháme pokrájená rajčata. Po dalších pěti minutách sundáme z plotny a dochutíme lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
3.
Po uplynulých 30 minutách zkontrolujeme rýži a pokud na povrchu nespatříme žádnou vodu, zapékací misku vyndáme z trouby a naplníme připravenou zeleninou. Opět přikryjeme alobalem a dáme na dalších 30 minut péct.
4.
Jakmile je zelenina měkká, alobal odhodíme a misku šoupneme na několik minut pod gril, aby se na povrchu vytvořila krustička. Hotový casserole zbaštíme buď hned, anebo ho po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží i na druhý den.
Komentáře
Vegansk strava je zalozen na surovin ch rostlinn ho puvodu, se spoustou barev a v zivn ch l tek. Naucte se pripravit skvel j dlo, kter nejen dobre chutn , ale prospeje i va emu zdrav . Prostrednictv m spousty jednoduch ch receptu v m uk zeme, ze zdrav vegansk stravov n nen nudn ani nijak omezuj c . At uz jste vegan, vegetari n nebo proste jen chcete vyzkou et neco nov ho, pokrmy z t to kucharky v m uk zou, jak lahodn a pestr muze vegansk strava b t.