Raw cheesecake

Winter Wonderland.
Na korpus:
100g sušených datlí
30g sušených brusinek
50g vlašských ořechů
1 lžička raw kakaového prášku

Na krém:
150g kešu oříšků
1 zralý banán
50g strouhaného kokosu
1 lžička kokosového cukru
špetka vanilkového prášku
1 lžička maqui prášku

Na ozdobu:
sušená moruše
raw kakaové boby
čerstvé brusinky

1.

Kešu oříšky na 2 hodiny namočíme, aby trochu změkly.

 

2.

Na korpus stačí všechny ingredience pořádně rozmixovat. Nejprve rozmašírujeme ořechy, poté postupně přisypeme datle a brusinky. Kakao až nakonec. Lepkavou hmotu nahňácáme do formičky o průměru cca 15 centimetrů a schováme do mrazáku.

 

3.

Kešu mixneme společně s kokosem, kokosovým cukrem a vanilkou. Jakmile se hmota začne lepit na stěny mixéru, přidáme nakrájený banán. Nakonec můžeme přidat ještě nějakou extra fancy ingredienci, třeba maqui, acai nebo maca prášek.

 

4.

Hotový krém navrstvíme na studený korpus, posypeme moruší, kakaovými boby, případně čerstvými brusinkami a šoupneme do mrazáku, kde pěkně ztuhne. Bude se pak lépe krájet a hlavně jíst.

 

Spoustu dalších super superfoods seženete na Plant-power.cz (navíc kód „acotedajis“ vám odmaže 5 % z ceny).


Komentáře

  • Neplecha na plechu

    Raw jsem ještě nic nezkoušela. To je výzva!

    • A co teda jíš?

      Tsívogo, to musíš!

  • Elena

    Suprová fotka :) Zní to zajímavě, ale na mě asi až moc „extra fancy“ :-D Ale proč ne.
    http://elenyblog.blogspot.cz/2016/01/podzim-2015-oblibene-kosmeticke-produkty.html

    • A co teda jíš?

      Na raw receptech je ale krásný, že si je můžeš upravit dle svých možností a potřeb! :-)

Co ty na to?