Ředkvičkový pickle

Pro milovníky výrazných chutí.
Na 2 porce:
2 hrsti ředkviček
hrst čerstvého koriandru
1 lžička římského kmínu
1 malá sušená chilli paprička
2cm kousek zázvoru
6 lžic olivového oleje
šťáva z 1 limetky
sůl a pepř

 

1.

Římský kmín necháme zavonět na rozpálené pánvi a poté spolu s chilli papričkou a najemno nastrouhaným zázvorem podrtíme v hmoždíři. Zakápneme limetkovou šťávou a olivovým olejem, osolíme a opepříme.

 

2.

Na tenké plátky pokrájené ředkvičky pak smícháme s koriandrovými lístky a jemně promícháme s dressingem. Necháme alespoň dvě hodiny uležet v lednici.

 

K výrazným ředkvičkám se skvěle hodí jemná, lehce opečená polenta.

 

Inspirováno Jamie Oliverem.


Co ty na to?