Řepačka

Drop the beet.
Na 4 porce:
2 malé červené řepy
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru a kedlubny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1l vody
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce balsamicového octa
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce sušeného oregana
5 lžic slunečnicových semínek
petrželka na ozdobu

1.

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.

 

2.

Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.


Komentáře

  • Bety

    Strašně moc díky za tenhle recept. Nemůžu hromadu věcí, včetně brambor a lepku no a polévky,zvláště ty mixovaně a hezky husté, miluji. Tahle se dokonca ocitla na našem svatebním stolu. Moc moc díky. ;)

  • Michaela

    Vegan nejsem, a ani nevím, jak jsem na tuhle stránku narazila… Ale! Tvoje recepty mi úplně učarovaly! Rychlovka, neuvěřitelně dobrá/vynikající/nemámslov a sytá.

    Určitě předávám dál. Thumbs Up & Keep It Up!

    • A co teda jíš?

      Velký díkec za tak pěkný komentář. :-)

  • MrsVegan

    Skvělá jednoduchá polévka, rozhodně doporučuji. Akorát jsem dala méně tymiánu a oregána, ale to je otázka osobní preference.
    Děkuji mnohokrát za kreativní a dostupné recepty, které mi ušetřily spoustu trápení. A velké plus také za to, že je vše v češtině – na otázku „A co teda jíš?“ se pak odkazem odpovídá snadněji, než se snažit překotně v hlavě přeložit všechny ty cizojazyčné blogy :)

    • A co teda jíš?

      Moc díky za zpětnu vazbu, jsem ráda. :-)

Co ty na to?