1.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji vroucí vodou, plamen stáhneme na minimum a necháme pod pokličkou jemně probublávat.
2.
Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a polévku dochutíme rajčatovým protlakem, balsamicem a kořením (případně kvalitním bujonem). Servírujeme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky a čerstvou petrželkou.
11. Únor 2017
Komentáře
Strašně moc díky za tenhle recept. Nemůžu hromadu věcí, včetně brambor a lepku no a polévky,zvláště ty mixovaně a hezky husté, miluji. Tahle se dokonca ocitla na našem svatebním stolu. Moc moc díky. ;)
Vegan nejsem, a ani nevím, jak jsem na tuhle stránku narazila… Ale! Tvoje recepty mi úplně učarovaly! Rychlovka, neuvěřitelně dobrá/vynikající/nemámslov a sytá.
Určitě předávám dál. Thumbs Up & Keep It Up!
Velký díkec za tak pěkný komentář. :-)
Skvělá jednoduchá polévka, rozhodně doporučuji. Akorát jsem dala méně tymiánu a oregána, ale to je otázka osobní preference.
Děkuji mnohokrát za kreativní a dostupné recepty, které mi ušetřily spoustu trápení. A velké plus také za to, že je vše v češtině – na otázku „A co teda jíš?“ se pak odkazem odpovídá snadněji, než se snažit překotně v hlavě přeložit všechny ty cizojazyčné blogy :)
Moc díky za zpětnu vazbu, jsem ráda. :-)