1.
Jednu z brambor nastrouháme najemno a dáme stranou. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na trošce oleje. Mrkev, petržel, celer, kedlubnu a dvě brambory nakrájíme na kostičky a krátce opečeme. Ovoníme kmínem a majoránkou a zalijeme nejméně jedním litrem vody. Do hrnce můžeme v téhle fázi přihodit i snítku libečku, kterou později vyndáme.
2.
Mezitím si připravíme ty nejkřupavější topinky. Chleba stačí nakrájet na menší hranolky, rozložit na pečicím papírem vyložený plech a nechat zezlátnout v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po upečení není od věci potřít topinky trochou česneku.
3.
Jakmile zelenina změkne, vmícháme do polévky nastrouhanou bramboru, která ji zahustí namísto jíšky. Dochutíme solí, pepřem a servírujeme společně s hromádkou česnekových topinek.