Rýžové placky

Výborné indické placky se spoustou zeleniny navrch.
Na 6 menších placek:
1 hrnek rýžové mouky
2 hrnky vody
2 lžíce kokosového oleje
½ lžičky soli

1.

Vodu smíchanou s olejem a solí přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, vsypeme do hrnce mouku a vařečkou pořádně mícháme, dokud nevznikne kompaktní těsto.

 

2.

Jakmile zchladne na pokojovou teplotu, přendáme na moukou posypaný vál a prohněteme. V téhle fázi by už těsto nemělo lepit. Rozdělíme na 6 stejných kousků, ze kterých tvoříme placky, které opékáme na suché, dobře rozpálené pánvi.

 

3.

Následně na ně můžeme naházet třeba čerstvý salát, kukuřici, rajče, tofu, koriandr, pokapat sojovým jogurtem a celé zabalit jako tortillu.


Komentáře

  • Kateřina

    Zdravím, vše jsme udělali podle receptu a placky se hrozně trhaly a nedržely. Zkusili jsme přidat víc mouky, ale bez výsledku. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji :)

  • Káťa

    Vypadají velice dobře, jdou i zabalit? Připadá mi, že díky rýžové mouce musí být po upečení příliš křupavé.

    • A co teda jíš?

      Moc ne, jsou holt tužší než pšeničné…

Co ty na to?