1.
Vodu smíchanou s olejem a solí přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, vsypeme do hrnce mouku a vařečkou pořádně mícháme, dokud nevznikne kompaktní těsto.
2.
Jakmile zchladne na pokojovou teplotu, přendáme na moukou posypaný vál a prohněteme. V téhle fázi by už těsto nemělo lepit. Rozdělíme na 6 stejných kousků, ze kterých tvoříme placky, které opékáme na suché, dobře rozpálené pánvi.
3.
Následně na ně můžeme naházet třeba čerstvý salát, kukuřici, rajče, tofu, koriandr, pokapat sojovým jogurtem a celé zabalit jako tortillu.
6. Září 2015
Komentáře
Zdravím, vše jsme udělali podle receptu a placky se hrozně trhaly a nedržely. Zkusili jsme přidat víc mouky, ale bez výsledku. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji :)
Vypadají velice dobře, jdou i zabalit? Připadá mi, že díky rýžové mouce musí být po upečení příliš křupavé.
Moc ne, jsou holt tužší než pšeničné…