1.
Do směsi suchých ingrediencí postupně vmícháme směs těch mokrých tak, aby nám vzniklo krásně hladké těsto. To nalijeme do dortové formy o průměru cca 20 cm, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Korpus následně šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut. Jakmile na špejli zabodnuté do středu těsta nic neulpí, máme hotovo.
2.
Upečený korpus necháme 10 minut odpočinout ve formě a poté ho opatrně vyklopíme na prkénko. Jakmile zcela vychladne, podélně ho rozřízneme a mázneme pořádnou vrstvou džemu.
3.
Čokoládu rozpustíme spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni a dáme asi tak na 30 minut stranou, aby trochu ztuhla (příliš řídká poleva by se na dortu neudržela).
4.
Polevou pak korpus omatláme ze všech stran a dozdobíme posypkami. Hotový dort nakonec schováme do lednice a před slavnostním předáním ho necháme alespoň 12 hodin odležet.