1.
Ředkev nanudličkujeme, promícháme s jednou lžičkou soli a dáme do misky. Necháme půl hodinky odležet v lednici, aby mohla pustit přebytečnou vodu. To samé uděláme s okurkou – jen s tím rozdílem, že z nudličkovací fáze vynecháme její střed. Je lepší obě zeleniny rozdělit, aby ředkev zbytečně nenasákla vodu z okurky.
2.
Mezitím nakrájíme zázvor na co nejmenší kousky a ve směsi oleje s octem si rozmícháme cukr.
3.
Ředkev i okurku řádně vymačkáme a smícháme se zázvorem a sezamovými semínky. Přelijeme připraveným dressingem a dochutíme pepřem a chilli. Hotovým salátem se můžeme ládovat buď hned, anebo třeba až na druhý den, chuti to jen prospěje.
Inspirováno BBC Good Food.
3. Prosinec 2015
Komentáře
Co já na to? Že to musím co nejdříve vyzkoušet!!! Miluju totiž salátové okurky a bílou ředkev, ale nikdy by mě nenapadlo (nevím proč) tyto dvě chutě spojit. Já to zasypu ještě chilli! Nemůžu se dočkat :D
S chilli netřeba šetřit!