1.
Mouky smícháme a postupně do nich přiléváme vodu. Těsto vypracujeme na pomoučeném vále tak, aby se nelepilo a bylo dokonale hladké.
2.
Rukama z něj vytvoříme kvádr, který vyválíme na 2mm silnou placku obdélníkového tvaru. Poprášíme škrobem a horní třetinu přehneme směrem dolů. Její vršek znovu poprášíme a přehneme přes ní spodní třetinu, jako bychom skládali dopis. Nakrájíme na cca 0,5cm silné proužky, rukama jemně proházíme a necháme 30 minut proschnout.
3.
Nudle vaříme ve velkém hrnci 1-2 minuty, scedíme a propláchneme studenou vodou.
4.
Na oleji osmahneme slunečnicová semínka, sezam a česnek (jen chvilku, semínka se snadno připálí). Přidáme zbytek ingrediencí, promícháme a odstavíme. Jakmile směs trochu vychladne, můžeme ji podrtit v hmoždíři. Výsledná pasta by měla připomínat černý písek.
5.
K soba nudlím se dokonale hodí třeba lehce opečený tempeh nebo tofu s řasou.
Inspirováno Food52 a 101cookbooks.