Socca

Aka cizrnová palačinka.
Na Ø 20 cm:
150 g cizrnové mouky
150 ml vody
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Navrch:
hrst libovolného listí
pár černých oliv
1 lžíce lněného oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

1.

Cizrnovou mouku promícháme se solí a pepřem. Do směsky následně zapracujeme vodu s 1 lžící oleje a těstu dopřejeme asi tak 20 minut relaxu.

 

2.

Druhou lžíci oleje rozpálíme na pánvičce a těsto na ní opečeme z obou stran dozlatova (placka by měla zůstat uvnitř vláčná, takže to nebudeme přehánět). Hotovou palačinku následně rozkrájíme na trojúhelníčky, posypeme salátem s olivami a pokapeme jednoduchou zálivkou z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.


Co ty na to?