Špaldové gnocchi

"Pravý nok je na povrchu mazlavý a uvnitř kyprý a vláčný."
Na 2 porce:
400g brambor
¾ hrnku špaldové mouky (plus na podsypání)
1 lžička soli
náhrada za ½ vajíčka (Orgran No Egg)

1.

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a rozšťoucháme (ne úplně na kaši). Necháme vystydnout.

 

2.

Vychladlé brambory smícháme se zbytkem ingrediencí a vytvoříme hladké těsto. To rozkrájíme na 6 stejně velkých dílů, ze kterých vyválíme asi 1cm silné hady. Z těch potom odkrajujeme jednotlivé ňoky (pokud na nich chceme typický vzorek, přejedeme jimi po zadní straně vidličky).

 

3.

Vaříme ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Můžeme je omatlat třeba směsí bylinek, olivového oleje a citronové šťávy, ale fantazii se meze nekladou.


Komentáře

  • Pavlína

    Mňamka!

Co ty na to?