Vanilkový tart

Chutná ještě líp, než vypadá.
Na korpus:
1 hrnek hladké mouky
¼ hrnku kokosového oleje v pevném stavu
½ lžíce cukru
½ lžičky soli
cca 1/3 hrnku studené vody 

Na náplň:
300ml mandlového mléka
1 vanilkový cukr (+ podle chuti)
1 vanilkový puding v prášku
1 kelímek vanilkového pudingu Alpro
1 lžíce vegan margarínu
čerstvé ovoce / čokoláda

1.

Do směsi mouky, cukru a soli nasypeme kokosový olej a hňácáme, dokud nás to nepřestane bavit (v těstě by měly vzniknout větší hrudky). Poté postupně přiléváme vodu. Cílem je dokonale hladké těsto, které necháme alespoň hodinku odpočinout v lednici.

 

2.

Těsto vyválíme na cca 3mm silnou placku, kterou vyložíme dobře vymazanou formu na koláč. Pokud se korpus náhodou protrhne, budeme se snažit moc nebrečet a díru zalepit, jde to snadno. Propícháme vidličkou a pečeme na 180 stupňů asi 15 minut.

 

3.

Vanilkový pudink uvaříme v oslazeném mléce a zašleháme do něj margarín s pudinkem Alpro. Hotovou náplň nalijeme na upečený korpus, necháme úplně vychladnout a uložíme na několik hodin do lednice. Načančat pak můžeme čerstvým ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.


Co ty na to?