1.
Očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na menší kusy. Neoloupanou cibuli rokrojíme a řezem dolů položíme do hrnce s trochou rozpáleného oleje (čím černější zespoda bude, tím tmavší barvu bude vývar mít). Rovněž neoloupaný česnek rozmáčkneme nožem.
2.
Po chvilce veškerou zeleninu přihodíme do hrnce a krátce orestujeme, aby chytla barvu. Zalijeme horkou vodou a jakmile se začne vařit, stáhneme plamen a necháme vývar jen lehce probublávat. Libeček přidáme až v půlce vaření, aby se moc nerozčvachtal.
3.
Mezitím si připravíme svítek. Mouku, sůl, petrželku a mléko smícháme tak, aby nám vzniklo hladké palačinkové těsto. To pak opečeme na pánvičce s trochou margarínu dozlatova, z obou stran. Placku rychle smotáme a necháme vychladnout.
4.
Uvařenou zeleninu scedíme, pokrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky (týká se jen té kořenové). Vývar ve finále dochutíme solí, pepřem, případně kapičkou octa.
5.
Svítek nakrájíme na kolečka a před podáváním ještě jednou lehce opražíme na pánvi, aby hezky křupal.