Zoodles & raw marinara

Jarní detox.
Na 2 porce:
1 velká cuketa
1 červená cibule
2 stroužky česneku
3 stonky řapíkatého celeru
hrst čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje

Na marinaru:
10 cherry rajčátek
1 menší granátové jablko

1.

Cuketu nanudličkujeme či nakrájíme dle libosti. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme celer a jakmile zesklovatí, přihodíme cuketu s bazalkou. Opékáme jen krátce – nudle by se měly pouze ohřát a zůstat pěkně al dente. Koneckonců pokud se chceme držet raw stravy, tepelnou úpravu můžeme zcela vynechat (avšak dáme o něco méně cibule a česneku).

 

2.

Marinaru připravíme úplně jednoduše. Rajčátka stačí rozmixovat s vyloupaným granátovým jablíčkem (pár semínek si necháme na ozdobu) a propasírovat. Ve finále stačí promíchat s hotovými nudlemi a zbaštit.


Co ty na to?