1.
Rozmačkané banány prošleháme s olejem, cukrem a octem. Směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a jedlé sody následně postupně prosejeme do mísy, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
2.
Formu na muffiny buď vymažeme, anebo vyložíme papírovými košíčky. Naplníme těstem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 15-20 minut. Méně je více, a tak je muffiny dobré hlídat. Jakmile se na špejli nelepí žádné těsto, je hotovo.
3.
Upečené muffiny necháme 5 minut odpočinout ve formě a poté přendáme na mřížku, kde úplně vychladnou.
4.
Ganache připravíme jednoduše tak, že čokoládu nakrájíme na co nejmenší kousky a smetanu v rendlíčku zahřejeme téměr k bodu varu. Jakmile se objeví první bublinky, přelijeme jí do misky s čokoládou a šleháme, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Ganache je zpočátku hodně tekutá, takže ji na chvilku šoupneme do lednice a jakmile má požadovanou hustotu, přelijeme jí muffiny.
Inspirováno Nigellou.
Komentáře
Ahoj, šel by něčím nahradit jablečný ocet nebo ho tam vůbec nedávat? Sice ho doma máme, ale nepoužíváme ho a zase by nám doma stál otevřený kdo ví jak dlouho, tak ho nechci ani otevírat. Díky.
Myslíš, ze se povedou i v bezlepkové verzi ? 😁
Nezkoušela jsem :-)
Ahoj, chci se zeptat, šly by udělat i z rýžové mouky?
To si netroufám tvrdit..
Příště rovnou navýším dávku, jsou výborné ;)!!
To je super nápad!
Naprosto boží! :)
Díky :-)