1.
Granátové jablíčko rozpůlíme na čtvrtky a vyloupeme (tzn. ohodíme jím celou kuchyň i sebe). Společně s nakrájenou šalotkou, česnekem a octem ho rozmixujeme co nejvíce najemno. Směs přelijeme do rendlíčku, smícháme s rajčatovým pyré a necháme 10 minut probublávat.
2.
Jakmile směs trochu zhoustne, dosladíme ji cukrem a dokořeníme. Nakonec ji přes jemné sítko propasírujeme, necháme úplně vychladnout a v uzavíratelné sklenici šoupneme do lednice.
3.
Batáty pořádně vydrhneme, zbavíme bubáků a nakrájíme na hranolky o tloušťce 0,5 centimetru. Pekáček vyložíme pečicím papírem a brambory v něm promícháme s olejem a kořením. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut dozlatova a dokřupava.
17. Únor 2016
Komentáře
Když jsem viděla tu kombinaci, nějak jsem si to nedokázala představit. Ale tak nějak se mi doma sešly ingredience a hned jsem si na tenhle recept vzpomněla. A pokud ponecháme bez komentáře tu granátovou katastrofu v kuchyni…Tý brďo! Kečup byl naprosto výborný! A ještě v kombinaci s batátovými hranolkami…mňam.
Ali, žejoviď! :-)
Já teda nevim, ale ty jsi holt prostě skvělá. A jestli se mi někdy podaří dotáhnout mojí cestu do světa veganů, bude tahle cesta chodníčkem slávy a vytesám tě na ni.
To zní skvěle! :D