Batátové hranolky s granátovým kečupem

Varování: silně návykové.
Na hranolky:
2 batáty (sladké brambory)
koření dle chuti (sladká paprika, drcený kmín, sušený česnek, tymián, pepř a sůl)
3 lžíce olivového oleje

Na kečup:
1 granátové jablko
2 šalotky
1 stroužek česneku
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce rajčatového pyré
1-2 lžíce krupicového cukru
sůl, pepř a chilli

1.

Granátové jablíčko rozpůlíme na čtvrtky a vyloupeme (tzn. ohodíme jím celou kuchyň i sebe). Společně s nakrájenou šalotkou, česnekem a octem ho rozmixujeme co nejvíce najemno. Směs přelijeme do rendlíčku, smícháme s rajčatovým pyré a necháme 10 minut probublávat.

 

2.

Jakmile směs trochu zhoustne, dosladíme ji cukrem a dokořeníme. Nakonec ji přes jemné sítko propasírujeme, necháme úplně vychladnout a v uzavíratelné sklenici šoupneme do lednice.

 

3.

Batáty pořádně vydrhneme, zbavíme bubáků a nakrájíme na hranolky o tloušťce 0,5 centimetru. Pekáček vyložíme pečicím papírem a brambory v něm promícháme s olejem a kořením. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut dozlatova a dokřupava.


Komentáře

  • Alicia

    Když jsem viděla tu kombinaci, nějak jsem si to nedokázala představit. Ale tak nějak se mi doma sešly ingredience a hned jsem si na tenhle recept vzpomněla. A pokud ponecháme bez komentáře tu granátovou katastrofu v kuchyni…Tý brďo! Kečup byl naprosto výborný! A ještě v kombinaci s batátovými hranolkami…mňam.

    • A co teda jíš?

      Ali, žejoviď! :-)

  • Balooin

    Já teda nevim, ale ty jsi holt prostě skvělá. A jestli se mi někdy podaří dotáhnout mojí cestu do světa veganů, bude tahle cesta chodníčkem slávy a vytesám tě na ni.

    • A co teda jíš?

      To zní skvěle! :D

Napsat komentář: Alicia Zrušit