1.
Nejprve si připravíme omáčku, anžto je fajn, když se trochu rozleží. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a přihodíme nasekaný česnek. Jakmile zavoní, přidáme krájená rajčata, ocet a koření. Omáčku necháme probublávat na mírném ohni 10 až 15 minut, rozmixujeme a necháme vychladnout.
2.
Batát podélně rozkrojíme napůl, přendáme na plech řezem vzhůru a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 45 minut. Jakmile do dužiny v pohodě zajede vidlička, je hotovo. Upečenou bramboru necháme vychladnout.
3.
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a dáme na 10 minut stranou. Poté z ní pečlivě vymačkáme všechnu přebytečnou vodu.
4.
Batát oloupeme a dužinu rozmačkáme vidličkou. Přidáme cuketu, nasekanou petrželku, veškeré koření a směs nakonec zahustíme lněným semínkem. Z těstíčka poté vytvarujeme jednotlivé bobánky, které obalíme mletými mandlemi a vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi tak 15-20 minut z každé strany dohněda.
Komentáře
Děkuji moc za odpověď, zítra nakoupím a o víkendu se chystám vyzkoušet🙂
Já ty Vaše recepty žeru a to doslova😀👍 Jen tak dál, jste skvělá!!!
Už jsem jich vyzkoušela mnoho a vždycky slavím úspěch. Dokonce i celerové pyré, do kterého by to nikdo neřekl, byla naprostá lahoda!!! Moc Vám děkuji!!!
K těm kroketám. Můžu se zeptat…to droždí čerstvé nebo sušené?
Moc děkuju za krásný komentář, Petro, vážím si toho. :-) Droždí je lahůdkové (tedy nekynoucí), je to spíš koření. Prodává např. Countrylife. :-)