1.
Brambory a mrkev uvaříme ve slupce doměkka, ideálně den předem. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Na o něco menší kousky pak nakrájíme okurky, šalotku a jablko. Vše naházíme do velké mísy, promícháme s hořčicí, sojanézou a lákem z okurek, který salát skvěle odlehčí a dochutí.
3.
Nakonec osolíme, opepříme a šoupneme alespoň na několik hodin do lednice. Baštíme při slavnostních příležitostech či jen tak s čerstvým chlebem.
Ačkoli tenhle salát ráda baštím jen tak s chlebem (a sedím u toho na zemi a koukám na televizi), sváteční jídlo si prostě zaslouží sváteční servis. Za krásnou keramickou mísu a mosazné lžíce proto velice děkuji obchodu À la Maison. Konečně budu svým imaginárním návštěvám servírovat jídlo ve velkém stylu.
19. Září 2016
Komentáře
Hey, vypadá skvěle. Dotaz- čím nahradit rybu, co dát k tomu na Vánoce, nějaký tip? Rozhodně ne nic ze sóji, ta není vůbec zdravá. Tak dík, pokud je čas na odpověď…
Květákové nebo brokolicové placičky :)
Rozhodně chuťově předčí všechny “ nezdravé“ verze bramborových salátů a vyvrací teorii, že co je zdravé, není dobré…..vyzkoušeli jsme,….podlehli i skalní odpůrci veganské kuchyně!
Díky za úžasný recept!