1.
Předtím než pokrájíme cuketu, kousek z ní si podélně nastrouháme tak, aby nám vznikly co nejdelší nudličky. Ty totiž použijeme jako náhradu těch klasických (cuketa má neutrální chuť, takže stejně dobře funguje i v jiných receptech).
2.
Cibuli osmahneme na oleji, přihodíme česnek s kořením a necháme zavonět. Ke směsi potom přidáme nejdříve brambory a poté i cuketu. Zalijeme vývarem, dochutíme tamari a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec rozmixujeme.
3.
Vegan slaninu připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Strčíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a bedlivě střežíme, páč stačí chvilička a kokos je na uhel. Měl by na okrajích hezky křupat a uprostřed zůstat šťavnatý.
4.
Hotovou polévku nakonec dozdobíme cuketovými nudlemi, vegan slaninou a estetickou bylinkou.
Inspirováno Beard and Bonnet.
Komentáře
Vyborna polevka a hlavne ta kokosova slaninka! Moc dekuji za recept! :)
Jsem ráda, že chutnalo :-))
Ahoj;) dnes jsem polévku dělala, ale mám ji hnědou a ne zelenou 😠😄 ale jinak je moc dobra. Krásný blog plny inspirace, děkuji za nej ☺️
Hnědou? To je zvláštní :-) Ale hlavní je, že chutnala!