Cuketová polévka s vegan slaninou

Polévka je grunt.
Na polévku:
1l zeleninového vývaru
2 středně velké cukety
2 menší brambory
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
½ lžičky fenyklu
½ lžičky kmínu
1 lžíce tamari
olivový olej

Na vegan slaninu:
½ hrnku neslazených kokosových chipsů
2 lžíce tamari
½ lžíce vody
1 lžička kukuřičného sirupu
1 lžička červené papriky
pepř podle chuti

1.

Předtím než pokrájíme cuketu, kousek z ní si podélně nastrouháme tak, aby nám vznikly co nejdelší nudličky. Ty totiž použijeme jako náhradu těch klasických (cuketa má neutrální chuť, takže stejně dobře funguje i v jiných receptech).

 

2.

Cibuli osmahneme na oleji, přihodíme česnek s kořením a necháme zavonět. Ke směsi potom přidáme nejdříve brambory a poté i cuketu. Zalijeme vývarem, dochutíme tamari a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec rozmixujeme.

 

3.

Vegan slaninu připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Strčíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a bedlivě střežíme, páč stačí chvilička a kokos je na uhel. Měl by na okrajích hezky křupat a uprostřed zůstat šťavnatý.

 

4.

Hotovou polévku nakonec dozdobíme cuketovými nudlemi, vegan slaninou a estetickou bylinkou.

 

Inspirováno Beard and Bonnet.


Komentáře

  • Tea

    Vyborna polevka a hlavne ta kokosova slaninka! Moc dekuji za recept! :)

    • A co teda jíš?

      Jsem ráda, že chutnalo :-))

  • Lenka

    Ahoj;) dnes jsem polévku dělala, ale mám ji hnědou a ne zelenou 😠😄 ale jinak je moc dobra. Krásný blog plny inspirace, děkuji za nej ☺️

    • A co teda jíš?

      Hnědou? To je zvláštní :-) Ale hlavní je, že chutnala!

Napsat komentář: Tea Zrušit