Italská pizza

S nejkřupavějším okrajem.
Na těsto:
250g hladké mouky
130ml vlažné vody
¼ kostky droždí
½ lžíce olivového oleje
špetka soli

Navrch:
1 plechovka loupaných rajčat
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
bazalka, sůl a pepř
1 balení uzeného tofu
veganský sýr (Violife Pizza Flavour)
kukuřice
červená cibule
rukola

1.

Droždí rozmícháme ve vodě a postupně zapracujeme do mouky se solí a olejem. Hotové těsto uložíme do mísy, zakryjeme potravinářskou folií a necháme 12 hodin kynout v lednici (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

 

2.

Rajčata rozmixujeme společně s česnekem, olejem, cukrem a kořením a necháme chvíli rozležet. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a tofu nastrouháme nahrubo.

 

3.

Vykynuté těsto rozválíme do kulatého tvaru a přeneseme na olejem vymazaný plech. Pomatláme rajčaty a posypeme všemi zbylými ingrediencemi. Pečeme v troubě předehřáté na 230 stupňů, dokud vše nezačne hodně moc vonět a zlátnout.

 

4.

Na hotovou pizzu naházíme čerstvou rukolu a sníme jí úplně celou sami.

 

Inspirováno Italem.


Komentáře

  • Zuzka

    Šlo by i kynout při pokojové teplotě kratší dobu?

  • Týna

    Super recept :) všem moc chutnalo, díky!

    • A co teda jíš?

      Boží, jsem ráda :-)

  • Most women dream of creating an authentic bag.The problem comes when the people in order to meet this goal, a good ,trying to find fits their budget. We have heard stories that it is possible to find designerbags at affordable pr,tseibucitis easy to get the cheapest frustrated when their pockets and handbags, are you able to find and cost hundreds of dollars.

Napsat komentář: Mira Zrušit