Nakládaný zázvor

Je fakt vostrej.
Na 1 skleničku:
120g čerstvého zázvoru
2 ředkvičky
1 lžička soli
1 lžíce třtinového cukru
3 lžíce rýžového octa
100ml studené vody

Sůl, cukr a ocet smícháme s vodou a dáme stranou. Zázvor oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, případně na jakékoli jiné psychedelické tvary. Do zavařovací skleničky pak na střídačkou natlačíme zázvor s plátky ředkviček, které mu dodají růžovou barvu. Nádobu nakonec doplníme octovým lektvarem a necháme několik dní odležet v lednici. Nakládaný zázvor se hodí k různým asijským lahůdkám, do sushi, do salátů, ale i k obyčejné dušené rýži.


Komentáře

  • Jane

    Ha, tak do toho rozhodně jdu!
    Jak dlouho tak vydrží v lednici? ;)

    • A co teda jíš?

      Měla jsem ho asi 14 dní :-)

  • Alicia

    Yes! Proč mě nikdy nenapadlo naložit si vlastní zázvor?

    • A co teda jíš?

      Taky mě to nikdy netrklo, přitom taková blbost. :-) Asi symptom doby plastové.

Co ty na to?