Sůl, cukr a ocet smícháme s vodou a dáme stranou. Zázvor oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, případně na jakékoli jiné psychedelické tvary. Do zavařovací skleničky pak na střídačkou natlačíme zázvor s plátky ředkviček, které mu dodají růžovou barvu. Nádobu nakonec doplníme octovým lektvarem a necháme několik dní odležet v lednici. Nakládaný zázvor se hodí k různým asijským lahůdkám, do sushi, do salátů, ale i k obyčejné dušené rýži.
28. Březen 2017
Komentáře
Ha, tak do toho rozhodně jdu!
Jak dlouho tak vydrží v lednici? ;)
Měla jsem ho asi 14 dní :-)
Yes! Proč mě nikdy nenapadlo naložit si vlastní zázvor?
Taky mě to nikdy netrklo, přitom taková blbost. :-) Asi symptom doby plastové.