Cibuli nakrájíme nadrobno, hodíme do hrnce s olejem a necháme zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a koření, se kterým nešetříme (hlavně s chilli, samozřejmě). Promícháme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka. Občas je dobré směs promíchat a čeknout, zda se na dně něco nepřipaluje.
Dušená mrkev funguje jako skvělá příloha, a to zejména k bramborám (tzv. příloha s přílohou) nebo k pečenému tofu či tempehu. Nicméně je skvělá i samotná.
17. Březen 2016
Komentáře
Lepší nastrouhat
Koření je v tomhle zásadní.
No.. jo :-)
Opravdu velmi chutná mrkev. Mělo to šmrnc. Budu to vařit častěji.
Já miluju tento recept v drobné obměně: Na ghí zpěnim drobně nasekaný česnek a zázvor, přidám v osolené vodě předvařená kolečka mrkve, okořením pepřem, drceným kmínem, prohřeju. A teď mám dvě varianty. Buď ve finále zakápnu sojovkou Tamari anebo bohatě citrónovou šťávou + sypu nasekanou petrželkou. Mňam!
Zkusím!
je až neuvěřitelný, že před chvilkou jsem měla chuť na čokoládu a teď mám chuť na mrkev :-D vypadá to úúúžasně!
A já mám chuť na čokoládu, dík.. :-)