Nejlepší pečená zelenina

Mrkvičky, kapustičky, šalotky a tak.
Na 2-3 porce:
5 menších karotek
5 brambor
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce kukuřičného sirupu
rozmarýn, tymián, sůl a pepř
7-10 kapustiček
5 šalotek

1.

Pekáček vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mrkev pouze oloupeme (pokud máme větší kousky, tak podélně rozřízneme). Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Hodíme do pekáčku spolu s neoloupanými stroužky česneku, zakápneme směsí olivového oleje, sirupu a octa, dochutíme bylinkami a pořádně promícháme.

 

2.

Celý pekáček pak přikryjeme alobalem a dáme do trouby asi tak na 30 minut (zelenina by měla být měkká). Alobal odstraníme a pečeme dalších cca 15 minut, dokud vše krásně nezezlátne.

 

3.

Kapustičky omyjeme a podélně rozřízneme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, přidáme oloupané šalotky a kapustičky položíme nejprve řezem dolů. Jakmile trochu zhnědnou, obrátíme je a znovu necháme opéct. Podlijeme trochou vody a necháme dusit v zakryté pánvi do změknutí.

 

4.

Upečenou zeleninu smícháme a baštíme buď jako přílohu, anebo jen tak.


Komentáře

  • Pavel

    A kdy se přidává ten kukuřičný sirup?

    • A co teda jíš?

      Zdravím Pavle, díky za upozornění! Spolu s olejem a octem, doplnila jsem do receptu. :-) L.

  • Jitka

    Tak tenhle recept určitě vyzkouším. Lákavé foto a má oblíbená zelenina.

    • A co teda jíš?

      Vyzkoušej, nedá se na ní nic pokazit :-)

  • Alicia

    Dnes jsem vyzkoušela na oběd. Výborná kombinace! Moc jsme si pochutnali!

    • A co teda jíš?

      To moc ráda slyším! :-))

Co ty na to?