1.
Pekáček vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mrkev pouze oloupeme (pokud máme větší kousky, tak podélně rozřízneme). Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Hodíme do pekáčku spolu s neoloupanými stroužky česneku, zakápneme směsí olivového oleje, sirupu a octa, dochutíme bylinkami a pořádně promícháme.
2.
Celý pekáček pak přikryjeme alobalem a dáme do trouby asi tak na 30 minut (zelenina by měla být měkká). Alobal odstraníme a pečeme dalších cca 15 minut, dokud vše krásně nezezlátne.
3.
Kapustičky omyjeme a podélně rozřízneme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, přidáme oloupané šalotky a kapustičky položíme nejprve řezem dolů. Jakmile trochu zhnědnou, obrátíme je a znovu necháme opéct. Podlijeme trochou vody a necháme dusit v zakryté pánvi do změknutí.
4.
Upečenou zeleninu smícháme a baštíme buď jako přílohu, anebo jen tak.
Komentáře
A kdy se přidává ten kukuřičný sirup?
Zdravím Pavle, díky za upozornění! Spolu s olejem a octem, doplnila jsem do receptu. :-) L.
Tak tenhle recept určitě vyzkouším. Lákavé foto a má oblíbená zelenina.
Vyzkoušej, nedá se na ní nic pokazit :-)
Dnes jsem vyzkoušela na oběd. Výborná kombinace! Moc jsme si pochutnali!
To moc ráda slyším! :-))