1.
Lilek nakrájíme na 1 centimetr silná kolečka a z obou stran ho posolíme, aby se vypotil. Přebytečnou vodu odsajeme papírovou utěrkou, z vrchní strany vytvoříme pomocí nože mřížku a potřeme ho pestem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů nejprve 10 minut.
2.
Mezitím si připravíme zbytek ingrediencí. Rajčata zbavíme vodnatých středů a nakrájíme nadrobno, stejně tak šalotku a česnek. Směs dochutíme balsamicem, oreganem, tymiánem a pepřem.
3.
Jakmile je lilek předpečený, vyndáme ho z trouby a navršíme na něj rajčatovou směs. Posypeme dýňovými semínky, která budou ve finále nádherně vonět a křupat, a vrátíme ho na dalších pět minut do trouby. Baštíme jako předkrm, přílohu, nebo klidně jako hlavní jídlo.
26. Srpen 2016
Komentáře
Dnes jsme se také vrhli na lilek, je to skvělá pochoutka a tvoje variace vypadá opravdu báječně!
Děkuju! :-)