Perníkové lívance

Bite me!
Na 6-10 kusů:
150 g hladké špaldové mouky
1 lžička kypřicího prášku
½ lžičky perníkového koření
2 lžičky holandského kakaa
špetka soli
250 ml rostlinného mléka
1 lžička agávového sirupu
kokosový olej na smažení
čokoládové kapky na ozdobu

1.

Veškeré suché ingredience promícháme v míse a postupně do nich zašleháme rostlinné mléko se sirupem. Směs necháme 15 minut odstát.

 

2.

Na pánvi roztopíme ždibec kokosového oleje a pomocí silikonové formičky začneme tvořit jednotlivé lívance (na jednoho panďuláka stačí tak 2 lžíce těsta). Jakmile nám dojde trpělivost, formičku zahodíme a zbytek doděláme klasickým způsobem.

 

3.

Hotové lívance dozdobíme čokoládou, čerstvým ovocem, marmeládou, sirupem nebo moučkovým cukrem a zblajzneme ještě teplé.


Komentáře

  • Kristína

    Ahoj..nádherně propracované stránky, jednoduché, mé kuchyni hodně blízké recepty..úžasný, ať se daří a díky..

    • A co teda jíš?

      Díky moc za tak pěknou pochvalu, cením si toho. :-) L.

  • Alicia

    Tradičně na Štědrý den děláme k snídani lívance s javorovým syrupem a zveme na snídani všechny naše kamarády, kteří chtějí přijít. Tohle bude letošní hit!

    • A co teda jíš?

      To je super tradice! :-)

  • Lenka

    Na první pohled zamilovaná!Skvělé recepty,vtip,nádherně zpracováno.Moc fandím 🍀

    • A co teda jíš?

      To se ale hezky čte! Díky moc, Lenko :-)

Co ty na to?