1.
Mouku smícháme se solí a kypřicím práškem. Vodu s olejem do směsi zapracujeme postupně, aby nám vzniklo pro začátek lepivé těsto. To si posléze přendáme na pomoučený vál a pořádně propracujeme. Ve finále by mělo být krásně hladké a pružné.
2.
Těsto rozdělíme na 10 stejných dílů (dělala jsem tortillky menší, aby byly akorát tak do ruky, průměr činil přibližně 20 centimetrů). Každý kousek rozválíme na co nejtenčí a nejkulaťoulinkatější placku. Tu pak z každé strany opečeme na suché a pořádně rozfajrované teflonové pánvi.
3.
Tortilly vyskládáme na sebe a zakryjeme alobalem, aby nevychladly. Pak už zbývá jen doladit zbytek. To znamená nakrájet zeleninu, opéct tofu, připravit česnekovo-jogurtový dressing, naplnit, naservírovat, dát si na kolena utěrku a zapnout film.
Inspirováno BBC Good Food.
Komentáře
*nejkulaťoulinkatější
chtěla jsem napsat nejkulaťoulinkovatější :)
:-))