Pšeničné tortilly

Utečeme spolu do Mexika?
Na tortilly:
200g hladké mouky
špetka kypřicího prášku
špetka soli
150ml vlažné vody
1 lžíce rostlinného oleje

Na náplň:
marinované tofu
římský salát
salátová okurka
cherry rajčata
kukuřice
červené fazole
šalotka
čerstvý koriandr
+
sojový jogurt
česnek
sůl a pepř

1.

Mouku smícháme se solí a kypřicím práškem. Vodu s olejem do směsi zapracujeme postupně, aby nám vzniklo pro začátek lepivé těsto. To si posléze přendáme na pomoučený vál a pořádně propracujeme. Ve finále by mělo být krásně hladké a pružné.

 

2.

Těsto rozdělíme na 10 stejných dílů (dělala jsem tortillky menší, aby byly akorát tak do ruky, průměr činil přibližně 20 centimetrů). Každý kousek rozválíme na co nejtenčí a nejkulaťoulinkatější placku. Tu pak z každé strany opečeme na suché a pořádně rozfajrované teflonové pánvi.

 

3.

Tortilly vyskládáme na sebe a zakryjeme alobalem, aby nevychladly. Pak už zbývá jen doladit zbytek. To znamená nakrájet zeleninu, opéct tofu, připravit česnekovo-jogurtový dressing, naplnit, naservírovat, dát si na kolena utěrku a zapnout film.

 

Inspirováno BBC Good Food.


Komentáře

  • petjana

    *nejkulaťoulinkatější

    • petjana

      chtěla jsem napsat nejkulaťoulinkovatější :)

    • A co teda jíš?

      :-))

Napsat komentář: petjana Zrušit