1.
Mouku promícháme s kakaem, cukrem a solí a doprostřed směsi uděláme důlek. Do něj následně nalijeme rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt a vodu. Ručně stručně pak vypracujeme krásně hladké těsto, které zamotáme do folie a necháme asi tak hodinu odležet v lednici.
2.
Mezitím si připravíme náplň. Ovoce omyjeme a pokud se jó kopeme do zadku, tak rebarboru oloupeme a vzniklé proužky si necháme na ozdobu. Zbytek stonků nakrájíme na malé kousky, stejně tak jablko a větší jahody. Veškeré ovoce hodíme do rendlíku, přidáme cukr se škrobem a na mírném ohni vaříme do změknutí. Pokud by byla směs příliš vodnatá, přimícháme agar a necháme vychladnout.
3.
Zrelaxované těsto rozválíme na placku, kterou opatrně přemístíme do předem vymazané formy. Okraje odřízneme s chirurgickou přesností, dno několikrát probodneme vidličkou a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C.
4.
Po 10 minutách korpus vyndáme, rovnoměrně na něj rozpatláme připravenou náplň a vytvoříme rebarborovou mřížku (návod here). Koláč vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.
5.
Hotový koláč necháme vychladnout a rozležet do druhého dne, korpus totiž dokonale zvláční. Před servírováním můžeme, avšak nemusíme dosladit moučkovým cukrem.
Komentáře
Už je hotový a jen čeká do zítra, než se do něj s chutí pustíme!
Děkuju za tenhle blog, zkouším toho odsud spoustu, ze všech receptů jsem nadšená a i z okolí mám vždy na mlsky super ohlasy!
Moc děkuju za takovou pochvalu. :-) Doufám, že i koláč bude chutnat! Já jsem ho snědla skoro celej sama. :-D