1.
Květák nakrájíme na růžičky a hodíme na pár minut do vroucí vody. Vyndáme a necháme pořádně okapat (jinak by se neopekl).
2.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
3.
Česnek rozmašírujeme v hmoždíři společně s lístky rozmarýnu a ostatním kořením. Promícháme s octem a olejem.
4.
Květák s bramborami rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečlivě omatláme marinádou. Navrch můžeme přihodit ještě jednu snítku rozmarýnu, která jídlu dodá extra vůni. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Baštíme třeba s lehkým listovým salátkem vedle.
17. Leden 2016
Komentáře
Dnes jsem hledala nějaký recept na květák a objevila tento blog. Kombinace koření mi připadla podivná, ale řekla jsem si, že když to nebude k jídlu, tak nevadí… Ale musím říct, že to bylo naprosto vynikající a já nakonec slupla skoro celý plech sama :-). Určitě vyzkouším i další recepty.
Pečeš zpravidla na horkovzduch nebo spodní/dolní? :) U receptů v troubě nebývá uvedeno…
Jak co.. U většiny receptů je to celkem jedno :-)
Můžu poprosit o ingredience na salát?? :)
To je koupená směs listí :-)