Základní chia pudink

Back to basics.
Na 2 porce:
250ml mandlového mléka
3 ½ lžíce chia semínek
špetka vanilkového prášku
1 lžička agávového či jiného sirupu

Navíc:
kvalitní zavařenina
raw kakaový prášek
mochyně

Při přípravě chia pudinku je důležité nakombinovat ingredience ve správném poměru, jinak je to hračka. V mléce rozmícháme nejprve sirup (či jiné sladidlo) s vanilkou a potom postupně přisypáváme semínka. Směs necháme pět minut odstát na lince, ještě jednou pečlivě zamícháme a nakonec uložíme nejméně na tři hodiny do lednice. Dochutit můžeme nějakou kvalitní zavařeninou, kakaovým nebo karobovým práškem, kokosem, skořicí, dokonce kávou. Pudink je pak skvělým základem do ovocných či granolových parfait – inspiraci na ně můžete čerpat buď prostřednictvím zemské energie, anebo z odkazů pod článkem.


Komentáře

  • Veronika

    Ahoj, dochucuješ až po vychladnutí nebo před?;)

    • A co teda jíš?

      Před :-)

  • Neplecha na plechu

    Zní to naprosto skvěle! Já jsem si chia semínka zrovna včera koupila a dnes hledám co z nich vyrobit. Možná se nechám inspirovat!

    • A co teda jíš?

      Super! Pak dej vědět :-)

Co ty na to?