Při přípravě chia pudinku je důležité nakombinovat ingredience ve správném poměru, jinak je to hračka. V mléce rozmícháme nejprve sirup (či jiné sladidlo) s vanilkou a potom postupně přisypáváme semínka. Směs necháme pět minut odstát na lince, ještě jednou pečlivě zamícháme a nakonec uložíme nejméně na tři hodiny do lednice. Dochutit můžeme nějakou kvalitní zavařeninou, kakaovým nebo karobovým práškem, kokosem, skořicí, dokonce kávou. Pudink je pak skvělým základem do ovocných či granolových parfait – inspiraci na ně můžete čerpat buď prostřednictvím zemské energie, anebo z odkazů pod článkem.
1. Leden 2016
Komentáře
Ahoj, dochucuješ až po vychladnutí nebo před?;)
Před :-)
Zní to naprosto skvěle! Já jsem si chia semínka zrovna včera koupila a dnes hledám co z nich vyrobit. Možná se nechám inspirovat!
Super! Pak dej vědět :-)