Zázvorové muffiny

Podzim is coming.
Na 6-8 kusů:

Suché ingredience:
170 g špaldové mouky
1 lžička mleté skořice
1 lžička kypřicího prášku
½ lžičky jedlé sody
špetka muškátového oříšku
špetka soli

Mokré ingredience:
10 g nadrobno nasekaného zázvoru
100 g řepkového oleje
100 g rostlinného mléka
50 g rostlinného jogurtu
40 g kokosového cukru

1.

Do směsi suchých ingrediencí pečlivě zapracujeme směs těch morkých tak, aby nám vzniklo pěkně hladké těsto bez cucků.

 

2.

Připravené těsto rozdělíme do formiček (nemusí být nutně nudně kulaté) asi tak do tří čtvrtin, poněvadž muffiny dost vyběhnou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut, nicméně před vyndáním je dobré provést špejlový test.

 

3.

Hotové muffiny necháme 15 minut odpočinout ve formičkách a až poté je opatrně vyklopíme na mřížku. Šiknou se třeba na snídani, na sváču, nebo k odpolednímu čaji.


Komentáře

Napsat komentář: Denisa Zrušit