1.
Zeleninu oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí kolečka (mrkev se pokusíme nakrájet diagonálně nebo na proužky) a rozprostřeme na pečicím papírem vyložené plechy. V troubě se vše hodně scvrkne, a tak musíme počítat s tím, že ze dvou plechů syrových plátků nám vznikne jeden plech těch křupavých.
2.
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů přibližně dvě hodiny. Zelenina se musí spíše pomalu sušit, jinak bude zvenku spálená a uvnitř gumová.
3.
Chipsy ihned po upečení osolíme, případně dochutíme libovolným kořením, přesypeme do misky a ještě teplé slupneme u televize. V uzavíratelné sklenici nám ve spíži vydrží klidně týden.
19. Únor 2017
Komentáře
Ahojky. Tyhle stránky jsem objevila úplně náhodou a musím přiznat že jsem se okamžitě zamilovala…