1.
Knedlíčky uděláme tak, že na tuku necháme zesklovatět cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Jakmile se vše spojí v jednu hmotu, přidáme mouku, krátce osmahneme, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme lněné vajíčko a dochutíme. Nakonec zahustíme strouhankou a vytvarujeme malé knedlíčky.
2.
V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme na něm cibuli a na nudličky nakrájenou zeleninu. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, dochutíme a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, vhodíme do ní knedlíčky. Vaříme další tři minuty, dokud nevyplavou. Dochutíme čerstvě nasekanou petrželkou.
6. Září 2015
Komentáře
Ahojky, prave jsem udelala tvé knedlicky, ale nejak jsem si neuvedomila, ze mam 100g droždí a udelala jsem to ze skoro cele kostky, myslis, ze je to na škodu? Mění to neco na chuti? :(
Ahoj, prave som objavila tuto nadhernu stranku a uz sa mi zbiehaju slinky :D
Chcem sa opytat ci je nutne pouzit margarin a cim bola tak krasne nakrajana ta zeleninka (iba nozom?)
A co je prosim lnene vajicko? Google mi nic nenasiel :/
Ahoj Mončo, díky :-) Margarín se dá nahradit olejem a na nudličkování zeleniny používám julienne škrabku od Tescomy :-)
Lněné vajíčko = 2 lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody, nechat chvilku nabobtnat, používá se jako náhrada za 1 vejce :-)
Paraada , dakujem.Krasny den :)
Ahoj, můžeš mi prosím doporučit nemjakou značku vegan másla? :) děkuju!
Ahoj Dádo, na pečení/vaření Alsan, na chleba spíš Provamel :-)